A férjem halpaprikása…fölülmúlhatatlan!!! 🙂 Ezért mentem hozzá feleségül. Na jó, ez nem igaz, de azért nagyban hozzájárult. Emlékszem, hogy az első paprikások még nem voltak tökéletesek, de mi már akkor nagy élvezettel ettük őket. Idővel persze megjött a rutin, na meg az sem mellékes, hogy a dunamentiek vérében is halpaprikás folyik és párom vérbeli dunamenti, mivel Bezdáni. Talán sincs a Délvidéken még egy olyan helység, ahol annyi halászati lehetőség volna, mint Bezdán határában. Ez ugyanaz a falu, ahonnan a 2012-es Paprikateszt első helyezettje kikerült és ahol a környék leghíresebb csárdája, a Pikec csárda található.
A méltán híres bezdáni halpaprikás
– kb. 3 kiló hal ( lehet csak ponty vagy kiegészítve más halakkal- a csuka nagyon jó, ha szezonja van )
– 3 fej hagyma (darálva)
– 2 dl paradicsomlé
– 3-ek bezdáni pirospaprika
– 5l víz
– erőspaprika, só ízlés szerint
Kommentek